Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Vil du teste en skikkelig vintersykkel?

Prøv en god vintersykel på vei til jobb eller skole - uten å tape tid.

Vintersykkel.jpg

Foto: terrengsykling.no

Vil du teste en av de best utrustede syklene for vinterbruk? En normal offroad sykkel med knallgode vinterdekk? Har du lurt på hvordan topp utstyr vil oppleves? Du kan til og med oppleve at sykkelen slår en vanlig bil på god kontakt med underlaget. I tillegg kan du teste en "tjukkas" hvis du vil, også kalt fatbike.

fatbikevinter.jpg

På torsdag står Sykkelbyen Alta sammen med 3 sportsbutikker (Intersport, Sport1 og Full Rulle) og lar deg få teste ulike sykler på vei til jobb eller skole. Denne dagen står vi ved Kvilekrysset, dvs rundkjøringa mellom Komsa skole og Alta ungdomsskole. Fra kl 0730 til 0830. Kommer du syklende, gående eller kjørende - vil du likevel ikke tape tid. Du overtar en av demo-syklene og fortsetter dit du skal. Sportsbutikkene sine spreke utsendte vil følge deg på det transportmiddelet du ankom med. Kom du på sykkel - vil de altså følge deg på din sykkel. Når du er ferdig med å teste - bytter dere bare tilbake. Det samme vil skje dersom du kjører bil. Går du  - vil de jogge ved siden av deg dit du skal. Du har både fått testet - OG kommet deg videre på veien. Sportsbutikken vil så sykle demosykkelen tilbake til start for ny kunde.

Har du ikke testet sykkel med piggdekk enda? Vil du se selv hva skikkelige GTI dekk gjør av forskjell på en sykkel om vinteren? Er det sant at du omtrent kan legge deg helt ned i svingene uten at hjulene glipper? At du ikke kan sette deg fast når du sykler rundt? Test dette på veien selv - nå ligger alt til rette for deg.

Fredag gjør vi samme greia - ved Granshagen rundkjøringa til samme tid.

Lørdag kan du gjøre det samme i sentrum. Da tar du kontakt med en av de 3 sportsbutikkene og låner med deg en sykkel ut. Vi anbefaler en kort tur langs gågata til Nordlyskatedralen. Rundt katedralen vil det både være kjørt et skispor, men du kan også teste sykkelen her i litt løsere snø. Da kan du sammenlikne vanlig sykkel og en fatbike. En fatbike med brede hjul - er den lettere enn en vanlig sykkel? Er det sant at fatbike flyter oppå snøen? Er det riktig at det er som å tråkke oppå en sky? Vil du finne ut av disse tingene selv? Da tester du dette mellom kl 12-15 lørdag. Lån deg en sykkel i 5 minutter - og gjør deg opp din egen mening :) Så vet du.

Sykkelbyen Alta vil både torsdag og fredag dele ut vinteroverraskelser til sykkelhelter som er innom de nevnte stedene - så det kan bli svært lønsomt å sykle denne dagen ;)

Vi sees på sykkelvegen.