Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Markering av Europeisk mobilitetsuke.

16-22 september hvert år deltar Alta med hele Europa i Mobilitetsuken.

20140916_081725[1].jpg

Europeisk mobilitetsuke har i år tema " Våre gater - vårt valg". Det oppfordres til alle som bruker bil å la denne stå denne uken og benytte beina til å gå, sykle, eller bruke bussen. Over halvparten av alle våre bilturer strekker seg maks 1- 1,5 km, noe som tilsvarer fra sentrum til Bossekop. Bil vil alltid være lett og behagelig bruke, men den forurenser og tar mye plass, i tillegg til at vi blir litt slappe av å bruke den.

Vi oppfordrer alle til å gå, sykle eller prøve kollektivtilbudet i Alta. Å sykle den samme turen fra Bossekop tar deg maks 10 minutter. I tillegg har du fått en god trim og har bidratt til renere miljø. Sentrum, som er det mest attraktive området i en by,  preges også av å være en utstillingsplass for tomme biler - noe som ikke gir folkeliv eller plass til blide ansikter.

Programmet videre i Alta resten av uka blir som følger:

Tirsdag 16.9: Sentrum rundkjøring, utdeling av belønninger til gående og syklende, kl 0730 - 0830. Kl 1030 - avduking av nytt sykkelbarometer ved Granshagen - første passerende får ekstra oppmerksomhet.

Onsdag 17.9: Alta lufthavn - fokusere på fysisk aktivitet for de reisende. i avgangshallen får alle som vil teste seg på spinningsykler før avreise/ ved ankomst. Samarbeid med Norges Arktiske universitet - campus Alta , Sykkelbyen Alta og Actic.

Torsdag 18.9: Utdeling av belønninger til gående, syklende og bussende - Elvebakken.

Fredag 19.9: Utdeling av belønninger til gående, syklende og bussende - Bossekop.

Les mer om mobilitetsuken HER: http://www.mobilitetsuken.no/