Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Dagens sykkelhelt - prøvekjøring av vintersykler

Veldig mange fikk prøvekjøre fatbike og vintersykler på torsdag morgen.

19
19
19
19

Torsdag morgen kl 0720 var sportsbutikkene på plass med sykkelbyen i Kvilekrysset i Alta. Sport 1, Intersport og Full Rulle kunne tilby gode vintersykler og fatbike til de passerende. Mange valgte å prøve tilbudet - hvor de fikk prøvekjøre syklene på vei til sitt arbeidssted eller skole. I perioder var alle syklene utlånt. Dagens sykkelhelt som mottok den flotte sykkeljakka var Per - som sykler så ofte han kan hele året.

Sportsbutikkenes utsendte var spreke karer - som måtte jogge ved siden av mange som prøvekjørte sykler - for så å bringe syklene tilbake til Kvilekrysset. "Utfordringen dukker opp hvis noen sier de jobber på for eksempel Simanes hos Grieg seafood - og vi må løpe etter syklisten helt dit" - repliserte en av dem. "Eller om noen i knallform dukker opp og raser av gårde", svarte en annen.

I morgen står vi ved Granshagen - og alle som ferdes ute er velkomne til å prøvekjøre sykler med optimalt vintergrep + fatbike. Dette kan du gjøre uten å tape tid på vei til jobb eller skole.