Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Dagens sykkelhelter

To stykker ble de tilfeldig utvalgte på morningen onsdag.

Sandfallet ungdomsskole var stedet for å finne dagens første sykkelhelt. Kl 0815 ankom første syklist som parkerte ved sykkelstativet ved skolen, - som forøvrig har tak og er godt tilrettelagt.

20150318_081702.jpg

Johannes Kristensen, 15 år, ble dagens første heldige. Han har gode piggdekk på begge hjul og takler den litt glatte sykkelvegen veldig bra. Han bor på Midtbakken og synes sykkel er enkleste måten å forflytte seg på. Han sykler derfor så godt som hver dag hele året.

Tina.jpg

Dagens andre sykkelhelt møtte vi ved sykkelbarometeret på Granshagen. Tina Ollila Uglebakken ankom i fint driv opp bakken fra Bossekop - og sprakk opp i et bredt smil da hun innså hva hun møtte. "Jeg har tenkt på denne kampanjen lenge og håpet på å bli plukket ut en dag. Og plutselig var dere her". Tina sykler stort sett hver dag - helt fra Hjemmeluft. "Det er verdens fineste start på dagen, som både gir gratis trim og masse frisk luft. Det er godt å få våkne skikkelig på vei til jobb, men det er også like godt å få tømt hodet når man sykler hjem igjen etter jobb".

Vi gratulerer begge de to verdige vinnerne - som mottok sykkeljakke, flaske og refleks.