Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Vellykkede sykkeldager for 2 og 3 klassinger

Sykkelbyen ga foreldre en unik mulighet til å vurdere sine egne barn i trafikken.

Sykkeldag Bossekop15
Sykkeldag Bossekop15-1
Sykkeldag Bossekop 15-2
Sykkeldag Bossekop 15-3
Sykkeldag Bossekop 15-4
Sykkeldag Bossekop 15-5
Sykkeldager Elvebakken 1
Sykkeldager Elvebakken 2
Sykkeldager Elvebakken 3

Elever i 2 eller 3 klasse fikk i år tilbud om å delta på Sykkelbyen Alta sin sykkelopplæring. Dette skjedde tirsdag og torsdag ettermiddag - fra Bossekop og Elvebakken skoler. Samtlige møtte opp med foreldre som fulgte dem gjennom sykkelløypene. Etter en velkomst fikk elevene prøve seg først i i en sykkelløype som var satt opp i skolegården . Her ble de utfordret på balanse på planker, manøvrering i slalomløype og koordinasjonøvelser. I tillegg var det lagt inn trafikale situasjoner som start fra fortauskant og passering av hindring i kjørebanen.

Deretter gikk turen ut skoleporten med foreldrene ut i nærtrafikken. Her skulle trafikkteori fra skolebenken og manøverferdigheter testes i praksis. Barna fikk vist hva de kunne på kryssing av gangfelt, sykle på riktig side, vikeplikter og andre trafikkaktuelle situasjoner. Ved endt løype tilbake til skolen mottok de alle juice og boller for god innsats.

Totalt har over 200 barn fått gjennomføre sykkeldager på ettermiddagstid. Foreldrene mottok et evalueringsark som ga et bilde av hvordan deres barn klarte seg i øvelsene. Samtlige foreldre som ga tilbakemelding mente at dette ga gode vekkere for hva de måtte øve mer på siden. Ungene syntes sykling var gøy i seg selv.

Sykkelbyen Alta har samarbeidet med Trygg trafikk om tiltaket og målet er å trygge barn og voksne mest mulig i sykkelopplæringen - slik at de voksne kan være med på å avgjøre når barna er klare til å sykle på egen hånd. Dette var første året at samtlige 10 skoler deltok - og tilbakemeldingene tyder på at dette bør gjentas årlig.