Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Sykkeltilhenger på plass

- Tar 30 sykler i slengen

En nyankommet sykkel tilhenger er ankommet Alta, bestilt av Sykkelbyen. Tilhengeren er spesiallaget ved Norsk Tilhenger Senter AS. Man kan trygt si at dette er en prototype, hvor understell og dempere har blitt viet stor oppmerksomhet. Selve stativene på tilhengeren er vanlige Thule takstativ for sykkel. De er nå plassert sideveis for å utnytte plassen ekstra godt. Tilhengeren kan alene romme 22 sykler. Dersom tilleggsstativ foran og bak også vippes ut tar hengeren hele 30 sykler. Stativene kan justeres i bredde og ta de alle normale rammestørrelser.

Hvorfor kjøper man så inn noe slikt til en kostnad av ca 90 000 kr?

Denne er til for de som ønsker å få med seg mange sykler i et løft. Ønsker en bedrift å dra på sykkeltur, kan de nå komme seg dobbelt så langt på tur enn tidligere. Man kan for eksempel kjøres den ene veien, og enten bare sykle hjem eller ut fra Alta. Før måtte man su når halve dagen var gått, for å rekke hjem igjen. Det samme vil gjelde for skoler som vil på sykkeltur. Når det arrangeres for eksempel familietur over Beskades, kan kanskje tilhengeren svinge rundt gjennom Alta og frakte folk til start. Det blir jo litt langt hvis man både skal sykle fra Alta sentrum til start, så gjennomføre selve turen, og så sykle hjem igjen fra Romsdalen.

Bysyklene som er ankommet Alta ser man også for seg at noen ønsker et større antall av, for eksempel til en cruisebåt med turister. Da kan man kjøre alle bysyklene som trengs ned til havna eller egnet destinasjon i et løft, i stedet for å bare kunne frakte 2-3 sykler om gangen på en bil. 

Off Road Finnmark var første kunde ute som lånte hengeren ifbm årets ritt. Knut Korsnes som kjørte med hengeren bl a til Sousjavre, kan berette om en tilhenger som var en drøm å trekke. Han hadde opptil 15 sykler på hengeren om gangen og det gikk helt flott. Både stativene på selve hengeren og stativene man kan slå ut var enkle å bruke. Det eneste man må huske er at man trenger kl BE i førerkortet, da tilhengeren er godkjent for 2000 kg.

Etterhvert vil hengeren også få logoen til sykkelbyen på felgene. Tilhengeren kan leies fra Utstyrssentralen. Veiledende døgnpris er kr 400, i føgle Runar Terje Foslund, som er daglig leder.