Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Sykkelportalen Alta

Her vil du finne ALT som har med sykler i Alta å gjøre

Interessegrupper for sykling: (klikk på bildene)

Nordlysbyen sykkel er en interessegruppe for syklister som trimmer i Alta. Gruppa er medlem i Norges Idrettsforbund. Her finner du treningsmakkere både for på-vei og utenfor-vei sykling.

NBS1-logo-pms-288-299.jpg

 

Dersom du er mer opptatt av sykkelturer i snakketempo kan Haldetoppen Telemarkslaug være gruppen for deg. Navnet tilsier at gruppa også er opptatt av vinteraktiviteter, men de har en egen sykkelgruppe som gjør avtaler om turer både langs veg og i skog og mark. De bruker å møtes hver torsdag kl 1800 ved Øvre Alta bru for tursykling.

Haldetoppentelemarkslauglogo.jpg

 

Er du tent på Downhill sykling? En egen gruppe som heter ASS IF (Alta snø/ sommer idrettsforening) har medlemer som driver med mer eksterme sportsvarianter. Her finner man snowboardere, skatere, surfere, fallskjermhoppere og selvsagt nedover-bratte-bakker syklere. Gruppen har egen side på facebook :

ASSIFlogo.jpg

Vil du vite mer om det store internasjonale arrangementet Off Road Finnmark - kan du finne informasjon om dem her:

Offroadfinnmarklogo.jpg

De arrangerer årlig et ritt med flere klasser. Her kan man delta både enten på 30 mila eller 70 mila - på to hjul - i flott Finnmarksnatur. Nytt fra 2014 er muligens egen ungdomsklasse. I 2014 går rittet av stabelen 29 juli - 2 august. Dersom du er interessert i å delta som frivililg - vil du være attraktiv for organisasjonen. Det trengs flerfoldige mennesker som kan holde fjellstuer og andre sjekkpunkter operative under rittet. Da får du orkesterplass til deltakerne - og kan gi dem en beta mat og velvære på vegen.

Turarrangør/ utleie:

I Alta har et eget eventfirma GLØD tatt på seg rollen å arrangere sykkelturer, med guide hvis ønskelig:

Terrengsykling.jpg

De har spesialisert seg på sykkelturer i terrenget - som vil være opplevelsrikt. Her kan du både leie sykler for å sykle på egen hånd - eller få et organisert opplegg fra start til mål. Med egne fulldempede sykler skal det ikke stå på utstyret som tilbys. De har egne sykkelkurs for terreng for de som ønsker. Utover det har Glød også andre turer på sitt reportoar, som kanoturer, skiturer, overnattingsturer, hundeturer osv. Utstyr kan leies gjennom dem til alle typer eventer.

Ønsker du å leie din egen sykkel? Hire a bike in Alta?

Alta kommunes egne bysykler leies ut ved Thon hotell i sentrum. Dette er normale girsykler med demping foran. Prisen ligger på kr 150 pr døgn. Syklene egner seg både på veg og langs enkle grus/ skogsveier og stier. Ønsker du å bestille evt forhåndsbooke, ta kontakt med Thon hotell på 78 49 40 00. Det er ca 22 sykler her + en tandem sykkel, inklusive sykkellås og hjelm.

thon-hotel-alta-fasade.jpg

 

Trenger du service på en sykkel? Evt handle deler til den?

I Alta finner du 5 sportsbutikker som tilbyr kompetanse innen sykkel.

Dette er G-Sport Alta http://www.gsport.no/Informasjon/butikker/Alta/,

Intersport Alta http://www.intersport.no/Informasjon/OmINTERSPORT/Store-finder/Intersport-Alta-AS-avd-Parksenteret/,

MX-Sport Alta https://www.facebook.com/pages/MXSport-Alta/112759792171886

Sport1 Alta http://www.sport1.no/butikk/9510-sport-1-alta/.

og Full Rulle https://www.facebook.com/pages/FullRulle-Sport-As/1396750203938712

Alle har dyktige og kyndige sykkelmekanikere, og har god tilgang til deler og utstyr til sykkel.

 

Ser du andre grupper/ organisasjoner som burde stått her? Gi oss et hint på mail, så legger vi til en link til dem også.