Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Vil du komme i bedre form???

Vi ser etter deg som ikke trimmer til vanlig - til et nytt prosjekt :)

mannovervektig-thinkstock.jpg

Sykkelbyen Alta søker 5 personer. Kvalifikasjoner:

* Være fysisk lite aktiv - men være motivert til å komme i bedre form.

* Stille opp sammen med resten av gruppa og gjennomføre de treninger som det legges opp til, inklusive egentrimming.

* Tillate deg å komme i langt bedre form enn du er, med dertil bieffekter som mindre sykefravær, økt energi og bedre humør.

* La deg intervjue/ følges opp av mediehuset Altaposten og Sykkelbyen Alta ukentlig, med tilhørende reportasjer og artikler.

* Holde på med dette i 14 uker med start fra 1 mai.

* Du vil bli medisinsk testet av fagkyndige både før og etter perioden for å måle utviklingen din.

* Treningsopplegget blir utformet av profesjonelle aktører - og fulgt opp av dem personlig i tillegg.

Folkehelsekonf_NSF.jpg

Dersom du føler for at dette kan treffe deg eller en du kjenner - tips oss om vedkommende. Vi ønsker å legge til rette for at 5 personer skal få gå fra status inaktiv til god fysisk form - med god oppfølging rundt seg. Målet er å la de som følger mediene til Altaposten kunne se og høre hvordan dette oppleves for disse utvalgte - og ikke minst observere endringene som oppstår.

Vi har invitert inn Personlige trenere fra Actic og Spenst til å utforme treningsopplegget og vi har invitert fysioterapeuter til å kvalitetssjekke og bidra i dette arbeidet. Legestanden og universitetet i Alta er invitert til å bidra ved test av form - både før og etterpå - noe vi ønsker skal synliggjøres for alle som følger de 5 i mediekanalene. Poenget er også å gjøre øvelser så enkle som mulig - uten nødvendigvis å trekke folk inn på et treningssenter. Øvelsene skal kunne gjøres av alle - omså hjemme i sin egen stue. Treningsopplegget vil også kunne finnes på nett/ i medier - for de som ønsker å følge dette på egen hånd. Det vil bli muligheter til å delta på fellesøkter for de som ønsker underveis, f eks en rolig joggetur på Sandfallet, sykkeltur langs Aronnes, gåtur til båthavna osv.

Vi håper med dette å inspirere enhver i Alta til å gjøre alvor av å bli sin egen Helsesjef denne sommeren - og delta i vår 5 i form kampanje. Da vil du kunne oppleve underverker for deg selv :) Vi vil ta en avgjørelse på hvem som får delta kort tid etter påske - så bestem deg kjapt :)

Er du interessert i å delta, eller kjenner til en - ta kontakt med prosjektleder for Sykkelbyen Alta, Gjermund Abrahamsen Wik, på mail:

sykkelbyen@alta.kommune.no.

 

 

 

Kvilekrysset 5

Belønninger til syklende fredags morgen

Positiv start på fredagen for mange ved Kvilekrysset