Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Vil du bli en sykkelhelt på vinteren?

Du kan gå spennede dager i møte dersom du velger sykkel i tiden fremover.

Sykkelbyen deler ut belønninger til de som ferdes på to hjul de neste 10 ukene.

Statsråden.jpg

Sykkelbyen Alta vil de neste 10 ukene, fra og med denne uka og ut mars måned - dele ut mer belønninger langs sykkelvegene. Gjør som statsråd Jan Tore Sanner som på bildet sykler på sykkelvegene i Alta i november. Da kan du oppnå mye goder.

Gavepakke med:

- 1 stk splitter ny sykkeljakke (Og disse er enda fjongere enn de forrige - hvor du kan ta av armene og gjøre den om til en vest)

- 1 stk refleksvest med sykkelbylogo

- 1 stk lyspakke, både frem- og baklys, inklusive batterier

- 1 stk drikkeflaske med sykkelbylogo.

Dette er du garantert å motta hvis vi treffer deg ute på to hjul. I tillegg vil noen av gavepakkene inneholde et par eksklusive sykkelhansker med innebygget blinkelys. (Her kan du se video av hvordan de ser ut og fungerer). 3 ekstra heldige vil også finne et gavekort pålydende kroner 3 000. Dette er et VISA gavekort som kan brukes hvor man ønsker - og er ikke bundet opp til noe bestemt sted.

Sykkelbyen vil dukke opp når det er primært mest folk på tur til og fra jobb eller skole - så det kan lønne seg godt å velge tohjulingen fremover.

 

Trenger du enda mer overbevisning for å velge sykkel om vinteren?

1. Været: Yr melder om at været skal holde seg stabilt mellom 5-14 minusgrader fremover - som er perfekte sykkelforhold.

2. Føret: Sykkelvegene i Alta blir jevnt over veldig godt brøytet, spesielt positive tilbakemeldinger fåes langs EV 6. Har du innvendinger kan man si fra ved å bruke Gatami på Alta kommunes hjemmeside. Er det dessuten for dårlig brøytet har sykkelen all rett til å ferdes på vegen - så velg best fremkommelighet.

3. Trim og helse: De nasjonale anbefalingene tilsier at man må være i fysisk aktivitet i ca 150 minutt hver uke. Det tilsier minst 2 stk 60 minutters treningsøkter pr uke + en del sykling til og fra jobb/ skole. Da er du godt innenfor anbefalingene - som vil gi deg mer overskudd, gjøre deg mindre syk og enda sprekere frem mot sommeren. De som sykler får god trening på blant annet setemuskulaturen.Du er dobbelt så våken om morningen, har mye bedre humør og mer energi hele døgnet.

4. Økonomi: Du slipper å tenke på parkeringsavgifter, skrape is fra bilruta og har spart mange penger på drivstoff etter 10 uker. Det er beregnet at den som kjører bil vil for hver kjørte km påføre samfunnet et økonomisk tap på kr 5,90. Den som sykler tilfører samfunnet en gevinst på kr 14,80 pr syklede km. Dette opplyses på Miljødirektoratet sin hjemmeside.

5. Miljø: Du sparer miljøet for asfaltstøv, CO2 utslipp og andre usunne partikler som biltrafikk drar med seg.

Trenger du noen tips til hvordan du gjør deg klar for sykling om vinteren? Les mer om det på NRK sin artikkel om teamet her.

Da sees vi ute - på to hjul ;) Det vil lønne seg på alle måter :D