Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Vårklargjøring av bysyklene i Alta

 

Service på bysykler

Den årlige servicen pågår nå for Altas bysykler. De freshes opp der de har stått lagret i parkeringshuset under Thon hotell. Thomas Espejord fra Canyon Jakt og fiske er den som dreier på pedalene og ser til at alle syklene fungerer godt og får justert noen skruer der det trengs. "De er i forbausende god stand etter 7 år, men så er det også et veldig godt merke" - sier han mens han peker på Merida merket på ramma. 

De 25 syklene kan lånes fra Thon hotell i Alta sentrum av hvem som helst, til kr 150 pr døgn. Får du gjester på besøk men manlger en to-hjulling kan dette være et ypperlig alternativ. Det har vært folk som årlig leier sykler her og skal helt til Nordkapp, sier Linda Heltne, direktør ved Thon hotell. Hun ønsker samtidig å skryte av driftspersonalet ved Amfi, som årlig gjør en god rengjøring av syklene, ettersom de har fått litt støv over seg i løpet av vinteren.

Nede i parkeringskjelleren er det forøvrig fortsatt satt av plass og montert opp sykkelparkering for den som måtte ønske. Det er helt gratis å benytte.