Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Terrengsykkelplanen offentliggjort

Foto: Bjørn Michaelsen

Alta kommune har i samarbeid med Innovasjon Norge, Visit Alta, Alta næringsforening, Finnmark friluftsråd, Idrettsrådet og Statens vegvesen fått laget en terrengsykkelplan for Alta. Den kan du i sin helhet lese her. 

Planen er en plattform og startskudd for hvordan Alta kan bli en enda bedre sykkeldestinasjon med fokus på terrengsykling for alle. Den tar for seg mulighetene Alta kan tilby, hvordan dette videre kan satses på ved tre utvalgte områder, samt informasjon om hvordan man kan designe og bygge sykkelstier i terrenget inklusive vedlikehold. Planen skal fremmes for politikere og andre belsutningstakere samtidig som det bes om at Alta kommune tar styringen for utviklingen videre i samarbeid med næringsinteresser, det frivillige og andre offentlige aktører. 

Planen skal ivareta naturen, i tillegg til fokus på folkehelse, utvikling av arbeidsplasser, idrett og transport. Det vil bli et ønske om at kommunen bevilger økonomiske midler til den videre satsingen fremover.