Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Sykling og gåing i Alta

Vær aktiv og vær varsom.

Sykkelbilde.jpg

"Sykle til skolen"- kampanjen startet 4 mai - og sykle til jobben starter førstkommende tirsdag 19 mai. For de yngste loddes det som vanlig ut et gavekort pr skole på kr 1000 - kravet er at man har syklet eller gått minst 2 ganger pr uke. For voksne trekkes det flere premier blant alle deltakere. Premier blir det flere av, blant annet 6 gavekort a kr 1000 og 10 skt vannflasker fra Alta kommune.

Voksne melder seg på via sykle-til-jobben kampanjen sine nettsider. https://www.sykletiljobben.no/

Alle skoler har mottatt skjema for sykle til skolen, skjema kan ogås lastes ned her: Sykle-gå til skole kampanje vår 2020.pdf

Vi oppfordrer sterkt samtlige til å være fysisk aktive på reiser til jobb og skole. Spesielt siden mye aktivitetstilbud på fritiden har mange begrensinger.

Vi har også en oppordring om at de som sykler på veianlegg for gående og syklende trafikanter tar ekstra hensyn til gående. VI har mottatt flere meldinger om folk som blir forbisyklet i stor hastighet på gang- og sykkelveier. Det anbefales ikke at de som sykler fortere enn ca 20 km/ t ferdes på gang- og sykkelveier - disse bør sykle i vegbanen. På fortau skal fotgjengere passeres i gangfart. Alle må følge grunnregelen i vegtrafikkloven som handler om å ferdes hensynsfullt og varsomt - så det ikke kan oppstå fare eller skade, og heller ikke hindre eller forstyrre andre unødig. Pling gjerne i sykkelbjella i god tid for å varsle at du tar noen igjen :)

Da ønsker vi alle en fortsatt flott og aktiv vår i Alta :)