Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Sykkelsjekk før start

Sykkelsjekk

Mandag og tirsdag neste uke vil Alta kommune lære opp barn i "sykkelsjekk før start". Dette skjer mandag ved Komsa skole og tirsdag ved Elvebakken skole - ved skoletidsslutt.

Med på laget vil sykkeleksperter fra Canyon Jakt og Fiske i Alta delta for å lære ungene i en 10 sekunders sjekk før bruk.

Dette er et tiltak i samarbied med Syklistenes landsforbund avdeling Alta - hvor fokuset er at alle har ansvar for å sjekke sitt eget kjøretøy før man starter på tur. En del uønskede tilfeller har oppstått ved skolene hvor noen har løsnet hjulbolter på syklene. Ved å gjøre disse enkle grepene lærer ungene selv å avdekke dette før de starter tråkke av gårde.

Et annet moment er at voksne må se til sine barn sykler minst et par ganger gjennom året. Den samme sjekken, samt se over bremsebelegg på klosser, dekkslitasje, at lysene virker - er enkle ting som kan gjøres kjapt sammen med barna.

Vi vil på skolene lære opp ungene i  

* Se om låsepinnene til hjulene er fast

* Bremsetest - begge bremser

* Løft-og-slipp-test - på hjulene. Sitter alt skikkelig fast?

Deretter er det god tur :)