Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Servicestasjon på plass

I sentrum er et nytt remedium montert

Valeri Havreluk var den første som fikk prøve den nye servicestasjonen for sykler i Alta sentrum. Den røde bøylen er satt opp i tilknytning til det nye parkanlegget som dyrkes opp i løpet av høsten. På baksiden er det fastmontert 8 vaiere med hvert sitt verktøy for mindre justeringer på en sykkel. Her finnes skiftnøkkel, skrutrekkere, umbrakonøkler, dekkspaker, m.m. Dette er ment som et tilskudd til den som har mindre justeringer man ønsker å ordne selv - på stedet.

Bøylen vant Sykkelbyen Alta på auksjon - avholdt av Sykkelbyprodukter på nett. Verdien av en slik er 12 000 veil pris - vi fikk denne for 1000 kr. I tillegg kommer kostnader med støping og forskaling.

Valeri prøvde bøylen - og hang opp sin Triumf sykkel på gaffelen. Han konstaterte at umbrakonøklene rakk fint frem til setet for å justere litt på høyden. "En litt artig og fin sak" sa han smilende.