Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Rekordstor deltakelse fra verdens nordligste sykkelby

- Vi har en deltakelse som parkerer mange av de største byene i landet.

Sykletiljobb2019

I dag var Bedriftsidretten og Sykkelbyen Alta ute på veien og delte ut belønninger til de som syklet og gikk til jobb og skole. Det samme vil skje både onsdag og fredag, da på Aronnes og ved Alta bru. 

Deltakelsen i befolkningen for å registrere seg med ulike aktiviteter er helt formidabel. (Trykk her for statistikken).

Statistikk sykletiljobb2019

Sykkelbyen Alta, verdens nordligste sykkelby, har en deltakelse i årets kampanje som passerer alle byer i landsdelen. I Nord-Norge ligger sykkelbyene Tromsø og Mosjøen langt under. Andre byer i Norge som er langt større enn Alta ligger også bak, som Drammen, Skien, Larvik, Arendal, Hamar og Asker. Kun de mest folkerike byene holder stand til aktiviteten som registreres, som Fredrikstad, Sandefjord, Bærum og de 5 største byene i Norge.

Regner man om i prosent hvor mange som som deltar av befolkningen - troner Alta helt på topp i Norge. Med 3,3 % deltakelse, Stavanger har 1,4 %, Kristiansand og Bergen på 1,3 %.

Som en dame uttrykte det til oss i dag: "Jeg trør på til og fra jobb, da trenger jeg ikke tenke mer på trim den dagen".

Har du ikke registrert deg enda på sykle til jobb kampanjen? Deltakelsen er helt gratis - Alta kommune har betalt deltakelse for alle borgere i Alta. Og man kan fint tilbakedatere aktivitet helt til kampanjestart som var 24 april. Gå da inn på sykletiljobben.no De som deltar er også med i trekkingen av mange ulike premier - samt at registreringen kan fungere som en aktivitetsdagbok for den enkelte.