Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Piggdekkampanje for syklister

Piggdekk[1]

Trodde du at sykkelen skal parkeres i garasjen nå som vinteren har kommet? At det er livsfarlig å tråkke rundt og balansere på to hjul på dette glatte føret - "og dessuten frys man jo fingran av sæ?"

Nå starter Sykkelbyen Alta sin vintersykkelkampanje - og det er ikke småtterier. Dermed får du god bistand til å parkere gamle myter om at sykkelen ikke kan brukes når det hvite stoffet ligger på bakken. 

Gladnyhet nr 1: Vi spanderer 750 kr til nye piggdekk til sykkelen din når dette handles hos en av våre to samarbeidspartnere. Normalpris på rimelige sykkeldekk er kr 750 pr stk, så går du for slike har du kun 1/2 del av utgiften igjen å betale selv. 

Gladnyhet nr 2: Sportsbutikken legger om dekkene helt gratis for deg. Her slipper man altså å avsløre om man skulle ha 11 tommeltotter og synes at det er ganske strevsomt å legge om dekk selv.

Gladnyhet nr 3: Kaldere utetemperatur tilsier at man bør ha gode hansker eller votter. Sportsbutikkene vil derfor ha et veldig fordelaktig tilbud på nettopp sykkelhansker til alle som kommer med sykkelen innom for piggdekkavtalen.  

Gladnyhet nr 4: Gratis sykkellys fra Syklistenes landsforenings sitt lokallag i Alta - dersom du også legger igjen mailadressen din hos sportsbutikken. Da inviterer vi deg til å svare på en undersøkelse en gang i løpet av vinteren om hvordan det er å sykle vinterstid i Alta.

De 40 første som besøker Canyon Jakt og Fiske på Elvebakken med sykkelen sin blir de heldige, samt de 50 første som tar med seg sykkelen sin til Intersport på Parksenteret. Kampanjen starter på MANDAG 28 OKTOBER.

- Og vi minner om gratis innendørs sykkelparkering i parkeringskjelleren på Amfi - der står sykkelparkering langs veggen mot sydvest - og sykkelen låses trygt og godt fast mens den også tiner om behov.

Lykke til med en fresk vintertid på to hjul :)