Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Glimrende turforslag?

Sakkobadne turløype

Altaturer ved Lise Ottem og Sykkelbyen Alta lanserer nå den første klargjorte turløypen som både er ferdig skiltet og merket av i kartportalen til Alta kommune. Det unike med denne turen er at den også har 5 infotavler på toppen som beskriver nærmere om de kulturhistoriske levningene som er i dette området. Det nok kjent for de fleste den krigshistorien som preget området i 40-åra, når slagskipet Tirpitz lå i Kåfjorden og hvordan de allierte i ulike operasjoner forsøkte å ramme denne trusselen. Det ligger både flyvrak, bombekrater og gravplass i området etter dette. I tillegg har det vært gruveskjerp her i den tiden Kåfjord hadde sin storhetstid som gruvesamfunn. Informasjon om dette er hentet fra ulike kilder, blant annet Alta museum. Hvor utbredt var gruvedriften i området? Hordan så egentlig flyet ut - av det vi kan se vrakdeler av i dag? Hvordan så den store bomben på over 5 tonn ut - før den smalt?.

Sykkelbyen Alta har engasjert seg i merkeprosjektet ettersom det er laget en vidunderlig flott sykkelvei helt fra Alta og ut til Kvenvikmoen hvor turløypa starter. Fra parkeringsplassen kan man så vandre langs den merkede stien, en tur på ca 2,2 km.

Infotavle Sakkobadne

Når man kommer til det høyeste området går stien i en rundløype - hvor man kan følge skiltingen og få med seg all historien. Teksten er skiltet på både norsk, samisk og engelsk. 

Lurer du derfor på hva du kan gjøre etter 17 mai i langhelga? Ta med deg noen du kjenner, sykle langs den fine ruta og få med deg historien fra området.

 

Sykkelbyen Alta vil fremover lansere de turene som merket og klare til bruk. Turløypene vil kunne digitalt finnes på kommunen sin kartside som du kan lese mer om her.

Turene ligger også på UT.no

God tur :)