Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Alta har mye flott å by på.

Som Nordlysbyen i Norge er storslagne naturopplevelser det første man tenker på, men Alta har en langt rikere meny enn det.

Her vil vi forsøke å samle noen av de portalene som kan vise hva Alta har på sitt reportoar, både for tilreisende og turister, samt egne fastboende.

Alta er både en by med næringsliv og butikker i et stort mangfold, samt et sentrum i Finnmark med tilgang til de naturopplevelser som finnes. Vi har her forsøkt å samle interessante linker som kan gi deg en pekepinn på hva som finnes av tilbud uansett om du er fastboende eller på besøk hos oss.

Å komme seg til Alta er meget enkelt, enten via fly, buss eller bil. Selvsagt kan de som er litt ambisiøse også sykle i den vakre naturen som fylket og landsdelen kan vise frem.

http://www.avinor.no/lufthavn/alta

På Alta lufthavn sin hjemmeside kan du selv se at du bruker ca 2 timer fra Oslo lufthavn til du praktisk talt står midt i Alta.

Ønsker du deg opplevelser på vinteren med ski, sledekjøring eller se nordlyset, kan Alta Tours gi deg noen pekepinner på hva som finnes. De har også samlet en oversikt over ting du kan gjøre sommerstid.

http://www.altatours.no/

I sommerhalvåret kan du prøve deg deg i Off Road Finnmark, syklistenes nest tyngte ritt på verdensbasis, hevder mange. Konkurranse løypene kan sykles enten som deltaker, eller ta det hele som en fin tur. Der finns i tillegg utallige turløyper og turforslag for alle, fra barnefamilier, parkjøring, eller om du vil ha deg en god trim, både på gode turveger eller i terrenget.

http://www.offroadfinnmark.no/

I Alta har vi en del av "verdensarven", bergverkskunst som er over 7 000 år gammel. Dette finner du på museet i Hjenneluft i en flott sykkelavstand fra sentrum, med litt over 4 km.

http://www.alta.museum.no/sider/artikler.asp?hovedmeny=hovedmeny-norsk&forside=true&mal=forside&meny=forside-norsk

Hvordan er været i Alta kkurat nå? Sjekk på Yr. I Alta er det et ganske stabilt klima, med godt innlandsklima, selv om byen ligger innerst i Altafjorden. Stort sett lite nedbør om sommeren gjør at man trygt kan ferdes med sykkelen dit man ønsker, uten at de største overraskelsen på værsiden slår til, som man oftere opplever langs kysten.

http://www.yr.no/sted/Norge/Finnmark/Alta/Alta/

Er du av den shoppelystne kan du spasere rundt i sentrum og kikke i forretningene, her er linker til de to største kjøpesentrene som begge ligger langs gågata.

http://www.amfi.no/alta       http://www.park.no/   

Det går utmerket å ferdes i sentrum med sykkel.

Kulturelt vil du ofte finne arrangement og konserter i Alta.   http://www.aronnesrocken.no/     http://www.altaevent.no/index.php/hostsprell   http://www.altasoulogblues.no/

Hvis du har tips til oss om ting som bør ligge her, så send det gjerne til sykkelbyen@alta.kommune.no